fbpx

Pharco

Raportare reacții adverse

Pharco este permanent interesata de siguranţa utilizării medicamentelor companiei.

Serviciul de Farmacovigilenţă al SC PHARCO IMPEX ’93 SRL răspunde la o problemă de sănătate publică, având un rol important pentru siguranţa pacienţilor şi un aport semnificativ la transmiterea informaţiilor corecte către consumatori, la promovarea utilizării raţionale şi la analizarea permanentă a raportului beneficiu-risc pentru medicamentele din portofoliul companiei noastre.

Ce este Farmacovigilența?

Farmacovigilenţa studiază siguranţa medicamentelor prin detectarea, evaluarea, raportarea/monitorizarea şi prevenirea reacţiilor adverse.

 

Ce este o reacție adversă?

O reactie adversă se definește ca „un răspuns nociv și nedorit, determinat de un medicament”. Aceasta inseamnă că apare un efect nedorit sau neintenționat după ce ați utilizat un medicament. Sunt considerate reacții adverse și efectele nedorite care apar după supradozarea medicamentului, utilizarea greșită, abuzul și erorile de medicație sau efectele nedorite apărute în urma expunerii profesionale.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse menţionate sau nu în prospectul medicamentului.

Cum se poate raporta o reacție adversă?

Dacă doriţi să raportaţi o reacţie adversă suspectată la oricare dintre medicamentele PHARCO:

ne puteți contacta prin e-mail (farmacovigilenta.pharco@rual.ro) sau telefon (0745.050.909 / 0736.421.919);

  • puteţi descărca formularul direct de aici pentru pacienti si aici pentru profesionisti, îl completați și îl trimiteți către echipa de Farmacovigilență la adresa farmacovigilenta.pharco@rual.ro 

Toate informațiile cu caracter personal legate de raportarea unui efect secundar sunt prelucrate în conformitate cu legislatia UE/europeană privind protecția datelor. Raportul dumneavoastră este utilizat doar pentru evaluarea științifică a medicamentului.

  • puteți raporta aici către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR)

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa medicamentelor PHARCO.

 

Contact

Pentru a obține mai multe informații privind siguranța medicamentelor PHARCO puteţi contacta departamentul de Farmacovigilență:
e-mail: farmacovigilenta.pharco@rual.ro
tel: 0745.050.9090736.421.919