fbpx

Pharco

baraka

Îmbunătățirea răspunsului sistemului imunitar al organismului

Sistemul imunitar este cel care actioneaza in permanenta pentru a ne proteja organismul de infectii,  virusuri, paraziti, si tot felul de alti agenti externi care ar putea cauza imbolnavirea.

Lucrand împreună cu sistemul cerebral, sistemul imunitar are si el vulnerabilitatile sale, fiind adesea atacat si prin urmare, slabit de unii factori externi. Acestia pot fi reprezentati de nivelul foarte ridicat de stres acumulat, un regim alimentar deficitar- care fie nu asigura nutrientii necesari, fie e bazat pe o acumulare provenita dintr-un stil de mancat compulsiv.

Slabirea sistemului imunitar este uneori provocata si de lucruri care de regula ne-ar putea scapa din vedere in momentul in care incercam sa ne descoperim si intelegem modul de gandire, afectul, si deopotriva corpul: cum ar fi un oarecare nivel de stress sau anxietate mai crescut decat ar fi necesar generat de o gestionare nepotrivita a relatiilor cu cei apropiati.

De aceea, multi dintre specialistii care au o abordare holistica in cercetarea cauzelor care provoaca suferinta organismului si mintii noastre, ne recomandă de cele mai multe ori cultivarea unor relatii care sa ne ofere satisfactie, intelegere, calm, inaintea /sau deopotriva impreuna cu recomandarea unor adjuvanti ca suplimente alimentare in remedierea unei situatii de deregrlare a imunitatii.

Cum pot ajuta plantele medicinale in reglarea sistemului imunitar?

Plantele medicinale pot fi derivate din plate si extracte de plante- standardizate sau nu, care au un istoric destul de vast in a fi fost folosite pentru anumite leacuri sau remedii, care si-au dovedit eficacitatea in imbunatatirea sanatatii.

Cercetari recente acorda o mare atentie intelegerii mecanismul prin care principiile active din plante actioneaza.

Studierea principalelor ingrediente active cu efect benefic asupra sanatatii organismului au reconfirmat de-alungul timpului contributia extrem de importanta data de Nigella Sativa in reglarea raspunsului sistemului imunitar.

Extractul din aceasta planta actioneaza asupra modularii imunitatii- adica nu doar cresterea acesteia, ci si echilibrarea- daca este vorba despre un organism cu excedent de celule care sa produca o imunitate scapata de sub control- de obicei in cazul pacientilor cu boli autoimune.

Ce este Nigella Sativa și cum contribuie la imbunatatirea sistemului imunitar?

Nigella Sativa sau Chimenul Negru este o plantă cultivată şi preţuită de popoarele orientale, care lăudau în lucrările lor proprietățile curative ale “semințelor negre”. În medicina antică, Nigella sativa era folosită în intoxicaţii grave cu stări febrile şi edem puternic (înţepături de viespe, scorpion, muşcătură de şarpe), pneumonii, astm bronşic.

Principalele componente farmacologice cu activitate anti-infectioasa asupra sistemului respirator din extractul de Nigella Sativa sunt:

  • Thymol = actiune antibacteriana
  • Thymoquinona (TQ) = actiuni antibacteriana si antifungica
  • Precum si extractul uleios integral = actiuni antibacteriana, antivirala si antifungica

 

sistemului imunitar

Cu ce produs poate veni in ajutorul tau Pharco?

Baraka® (extract pur de Nigella Sativa), existenta sub forma de Baraka 450 mg care se administreaza la copii peste 12 ani si adulti si Baraka 100 mg care se administreaza la copii intre 6-12 ani, care pe langa efectele imuno-stimulator si imuno-modulator, asociaza in mod specific si o serie de proprietati farmacologice benefice pentru caile respiratorii: bronho-dilatatoare, anti-tusive, anti-alergice, si antibacteriene de aceea Baraka® este recomandat ca imuno-modulator si imuno-stimulator de electie pentru sistemul respirator.