fbpx

Pharco

ginsavit

Managementul stresului si revitalizare

Stresul este modul prin care organismului nostru răspunde la orice tip de insecuritate sau amenințare. Când simți pericolul — fie că este real sau imaginar — apărările corpului încep într-o treaptă superioară print-un proces rapid, automat, cunoscut sub numele de reacția „răspunsul la stres”.

Răspunsul la stres este modul organismului de a vă proteja. Atunci când lucrați vă ajută să rămâneți concentrat, energic și atent. În situații de urgență, stresul vă poate salva viața — oferindu-vă mai multă putere pentru a vă apăra.

Stresul vă poate ajuta, de asemenea, să faceți față provocărilor. Este ceea ce vă ține focusat în timpul unei prezentări la locul de muncă si cel care vă accentuează concentrarea atunci când studiati pentru un examen.

Care sunt efectele negative pe care le are stresul?

Daca aveti tendinta de a simti raspunsul la stres in mod frecvent, acest factor poate duce la   serioase probleme de sanatate cauzate de stresul cronic. Acesta poate actiona negativ asupra sistemului imunitar, a sistemului digestiv, a sistemului reproductiv si poate grabi procesul de imbatranire. Un alt efect al stresului cronic este reprezentat de starile de anxietate sau depresie.

Ce plante medicinale aduc beneficii in reglarea nivelului de stres?

Printre primele 3 categorii de suplimente consumate in Europa se intalneste cea a tonicelor (revitalizante, adaptogene având la bază plante recomandate de medicina orientală ex. Ginseng, Eleutherococus, Rhodiola, Schizandra). Tonicele prezintă particularitatea că sunt de interes atât pentru vârstnici cât și pentru adulții tineri.

gingseng rosu ginsavit

Panax ginseng și compușii săi numiți ginsenoside sunt folosiți de peste 2000 de ani în țările asiatice. “Panax” vine de la cuvântul “panaceea”, care înseamnă un remediu pentru toate bolile, longevitate și putere fizică. Ginsenosidele ajută glandele suprarenale într-un mod care dezvoltă performanța cognitivă și dispoziția, reduc depresia, glicemia la bolnavii de diabet și pot chiar contribui la îmbunătățirea disfuncției erectile. Ginsengul are efecte benefice in ceea ce priveste echibrarea nivelului de stres si a managementului acestuia.

Cu ce produs poate veni in ajutorul tau Pharco?

Ginsavit este benefic pentru buna funcţionare a organismului, menţinerea sănătăţii şi vitalităţii. Conţine o combinaţie echilibrată de vitamine, inozitol şi colina, minerale şi Ginseng. Ginsavit este benefic în condiţii de stres fizic şi mental şi în cazul eforturilor intelectuale intense (precum în perioada de pregătire a examenelor), fiind un tonic adaptogen în care componentele sale acţioneaza sinergic.